Zwemleider Zwem-ABC

De verkorte opleiding Zwemleider Zwem-ABC is speciaal ontwikkeld voor lesgevers die in het bezit zijn van het certificaat Zwemleider A. Dit certificaat toont aan dat je kunt functioneren op niveau 3. De Nationale Raad Zwemveiligheid erkent het certificaat voor het aanvragen van de Licentie Zwem-ABC.

Opleiding Zwemleider Zwem-ABC

  • Je mag meedoen aan deze opleiding als je de opleiding Zwemleider A van de NCS of KNZB hebt afgerond.
  • Je krijgt een half jaar de beschikking over alle thema’s van de online opleiding Lesgever Zwem-ABC, zodat je je eigen kennis kunt bijspijkeren.
  • Om in het bezit te komen van het certificaat Zwemleider Zwem-ABC, maak je vier competentieopdrachten (die ook onderdeel zijn van de beroepsopleiding Lesgever Zwem-ABC) die je met een voldoende moet afronden.
  • Je laat in de praktijk zien dat je in staat bent iemand ‘uit het water te redden’.

Begeleiding

Je krijgt (online) feedback op de theorieopdrachten van je docent, die uiteindelijk ook de cijfers bepaalt. De NRZ heeft de mogelijkheid om met een inlogcode de opdrachten, feedback en cijfers te controleren.

Het certificaat

  • Je ontvangt het certificaat Zwemleider Zwem-ABC wanneer je een voldoende hebt voor de opdrachten en de praktijkopdracht.
  • Voor een aanvraag van een organisatie/opleidende instantie voor de Licentie Zwem-ABC geldt dit certificaat als erkenning voor het functioneren op niveau 3 en daarmee als geldig voor de aanvraag van de Licentie Zwem-ABC.

Geïnteresseerd?

Zoek contact met een opleidingsinstituut of stel je vraag.

logo_ZWEM